Jennifer Vrielinck

Lezingen & Workshops

Jennifer Vrielinck is auteur. Na haar studies aan de universiteit van Gent, Bergen (Noorwegen) en Tokyo (Japan) reisde en werkte ze als redacteur / journalist / copywriter / columnist / reisverslaggever en trok de wereld rond.

In Noorwegen volgde ze ‘Filmstudies, Semantiek en Poëzie’ aan de universiteit van Bergen.

In Japan heeft ze vergelijkende culturele wetenschappen gevolgd aan de universiteit van Tokio, specialisatie ‘Vrouwenstudies’ en vertaalde ze Kamishibai-verhalen.

Vanaf het magische jaar 2000 heeft ze zich gesetteld en begon ze alle verzamelde indrukken neer te schrijven. Ze schreef vooral kortverhalen (bundel ‘Cherub’, ‘Wandelverhalen’, ‘Danté’, ‘Wankel Evenwicht’, ‘Niet onprettig’, ‘Café Russe’) en jeugdverhalen. 

Jennifer Vrielinck won verschillende schrijfprijzen oa bij De Brakke Hond. Ze schreef toen kortverhalen, reisverhalen, artikels en novelles voor diverse media.

Samen met haar drie kinderen kwam de zin om voor een jonger publiek te schrijven. Dit uitte zich in onder andere Vlaamse Filmpjes: Danaë en Droomtijd bij Uitgeverij Averbode en het in februari 2009 bij Uitgeverij Davidsfonds uitgekomen ‘Zonnebloemenzee’, gevolgd door ‘Groenhart’ en ‘Het Pestkoppengedicht’.

Maart 2018 kwam Ondine uit, een voldragen roman, uitgegeven door Lannoo. Deze roman van 350 bladzijden neemt je mee in het leven van Ondine, kind van de zee tegen de achtergrond van de wegterende visserij. Het gaat over sterke vrouwen, afwezige mannen en de zee.

Jennifer Vrielinck geeft lezingen en workshops in scholen en bibliotheken. Met haar enthousiasme wil ze kinderen, jongeren èn volwassenen aanmoedigen om te lezen en te schrijven. 

Sterke vrouwen:
Pioniersvrouwen, de rol van de vrouw in de Japanse cultuur, feminisme van af naar aan en vice versa

Voorstelling Kamishibai:
Voor kleuters, kinderen en volwassenen: verhaaltjes, sprookjes, legendes en poëzie
Met zelfgeschreven werk en eigen illustraties

Via:

Thema’s:

– Poëzie in de Japanse traditie
– Poëzie in de Scandinavische traditie
– Sterke Vrouwen
– Visserij
– Jeugdliteratuur
– Creatief schrijven
– Storytelling ahv collages met woorden en beelden

© 2024 Jennifer Vrielinck | Alle rechten voorbehouden