Vierde zondag van de advent

Advent is een tijd van afwachten en INGETOGENHEID maar hier zijn we dus meer zoals een bende Noord-Europeanen die al lang geen zon en vrolijke bloemen meer gezien hebben dus we leven in een soort “Through the looking glass”- wereld gekruist met een CARNIVALE KAMPEMENT.
 Hoewel ik een groot voorstander ben van simpel leven en natuurlijke materialen, ik ben echt een grote fan van echt hout vs geperste houtplaten waar ze nu meubels mee maken en ik hou van authenticiteit en overal bosjes kruiden uit de tuin, pomanders en gedroogde appeltjes maar laat ons zeggen dat ik niet half zo beschaamd ben als ik zou moeten zijn over de DECORATIE-FIASCO’S die ons huis innemen in deze tijd van het jaar.

In ons kerstbos staan vele kerstbomen in vele gradaties van kleurige, nostalgische KITSCH en daartussen staan onze meubels en misschien wel een of twee vermiste katten uit de buurt.
Ik heb niet veel meer te zeggen over het hele onderwerp behalve dat gedurig terwijl ik aan het decoreren was, mijn geest al fast forward ging naar de periode eind januari wanneer ik dit weer allemaal moet OPBERGEN. Ik heb dit nog nooit voordien gehad, word ik oud? Tijdens de opbouw had ik een record aan onverwachte bezoekers in mijn huis dat dichtslibde van half uitgepakte kerstgerief-dozen, een gang die Tilia elke week tweemaal decoreert met een berg, een fysieke hoop!, van zakken en tassen en dozen vol materiaal dat van of naar het kot in Gent moet of komt en daartussen, de was en afwas van vijf personen, een ONTPLOFTE oven (echt!) en een nieuwe oven die half-installatie was.
Niet de droom van een DECORATRICE om het leeuwendeel van het publiek te ontvangen in deze huiselijke toestand. In diezelfde periode is ook de tuin ontdaan van alle bijna-omval-bomen en ligt alles nu alsof er een ORKAAN gepasseerd is én is onze elektriciteit op een creatieve manier herlegd waarvan nog moet bewezen worden dat de firma bona-fide is, de werkers alvast niet hebben we gemerkt, want behalve stekkerdozen die nu los hangen, werkt de helft opeens ook niet meer of slechts deeltijds. Maar verder is alles hier uitermate zen.

Stille nacht vibes en zo…

Ontvang meldingen omtrent reacties via mail
Ontvang een mail bij
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Chantal
24 december 2023 14:01

Lieve jij, wat een toestand daar bij jou door alle calamiteiten. Maar, olala, wat een heerlijk kerstbos! Daar raakt een mens niet zo snel op uit gekeken … ik weet zeker dat ook dit jaar een mooie Kerst zal worden, daar waakt meer dan één kerstengel voor jou over. Wat dat opruimen in januari betreft, geef maar een seintje als ik kan komen helpen 😉 en je misschien nog praktische “opruimtips” kan geven … Bij mij is alles ienemieniepiepsie klein, dus van opbergen weet ik ondertussen veel, zij het nog niet alles. Ik hoop vooral dat, na het bouwverlof, jouw elektriciteitsprobleem degelijk aangepakt wordt! Voor hier en nu, liefs voor jou en jouw gekke bende.

© 2024 Jennifer Vrielinck | Alle rechten voorbehouden