Uiterlijk vs inhoud

Iedereen geeft geld uit aan OPRUIM-GOEROE’s en boeken over ONTSPULLEN en er staan al zoveel ‘LEGE’ huizen in ons land.

De waarheid moet gezegd worden, mijn linker- en mijn rechter-brein-helft zijn in een eeuwige strijd verbonden. Ik ben van nature een kritische denker, altijd bij de pinken, klaar om nep van echt te onderscheiden. 

Authentiek gedrag van vals gedrag, de ongeslepen edelsteen te herkennen van klatergoud in het dagelijks leven en de menselijke omgang. Maar wat inrichting betreft… Dat is de andere kant van het konijnenhol; Alice in Wonderland 2.0.

Roze cupcakes met paarse viooltjes voor ontbijt en een schommelolifant als tuinzitje. Kralengordijnen, overal zijden én echte bloemen. PRULLARIA en SOUVENIRS. Een boekenmolen in de keuken én een eetbar à la Gaudi met alle gebroken serviesgoed van ons soms nogal onhandige gezinsleven. Olieverven van semi-bekenden en kitscherige landschapjes naast elkaar.  Experimentele kunst naast klassieke. Keramiek naast polystone. Dit is een plek van BESTAND. Een wapenstilstand. Hier wordt inrichting inhoud en inhoud wordt inrichting. En hoe eenvoudig, simpel en gemakkelijk je leven ook mag zijn wanneer je minimalistisch leeft, hoe onvoorstelbaar WONDERLIJK is het om te leven in je eigen fantasie. In je eigen hoofd vol dromen en herinneringen, plannen en prettige projecten.

LAAT ER KLEUR ZIJN!

Ontvang meldingen omtrent reacties via mail
Ontvang een mail bij
8 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
15 oktober 2023 11:33

Jouw interieur is inderdaad iets speciaals, toch zeker in vergelijking de inrichting van mijn appartement.
Alhoewel, er is hier al veel veranderd: ik heb al een tiental kamerplanten en geloof het of niet, maar er hangen ondertussen ook foto’s aan alle muren (een selectie uit mijn eigen werk).
Dus, bij deze een uitnodiging om eens langs te komen! Volgende maand staat er weer een jaartje bij op mijn teller, dat alleen al is een reden, èn… ik heb ergens een lekker recept voor “tomate-crevettes” op Noorse wijze gelezen. 😉

Ruth Souffriau
15 oktober 2023 22:55

Roze cupcakes met paarse viooltjes als ontbijt…. Zucht… Dat klinkt als muziek in mijn oren… Musicalmuziek, opera!!! 😁. Hier ook één kleurrijke chaos… En toch moet ik eerlijk bekennen dat ik soms smacht naar wat meer zen… Soms denk ik dat ik meer dan 2 hersenhelften heb, en dat ze alle zeven het laatste woord willen 🫣.
Maar roze cupcakes met paarse viooltjes, als ontbijt,… Zucht…

Stien
16 oktober 2023 10:56

Het is een voortdurende tweestrijd. Ik houd eigenlijk ook zoveel van eenvoud maar ook van kleur en vrolijkheid. Ik probeer me voor nemen dat het niet tegenstrijdig is. Marie Kondo vraagt: does it spark joy? En als je dan volmondig “Ja!” kan antwoorden, dan mag het zelfs volgens haar strenge normen blijven! Dus ja, it does spark joy! Ik las ooit dat jij zei, als antwoord op de minimalisme-trend: “Ik ben een maximalist” en dat speelt altijd in mijn achterhoofd als ik te streng word voor mezelf, en vind dat ik moet opruimen en “ontspullen”.

Angelique
16 oktober 2023 20:37

Prachtig ,.. Wat je gelukkig maakt moet je voor gaan super gezellig!! Wat er de hoofd omgaat zie je zo wie zo in zielen hun interieur xxx

© 2024 Jennifer Vrielinck | Alle rechten voorbehouden