Trein

Dat ik nooit meer een ‘BOULE DE BERLIN’ zal bestellen, neem ik me voor, helemaal bepoederd met fijn suikerstof. Maar de boule was er niet minder lekker om en ik weet nu al dat ik de volgende keer weer gewoon opnieuw een boule bestel. Mijn ZOETE ZONDE. Troostvoer na een dag waarin veel hoogdravende verplichtingen me naar de hoofdstad brengen en ik in de duistere krochten van Brussel Noord weer eens het juiste perron moet vinden na een SPOORVERANDERING.

Een boek om tijdens de treinreis in te ontsnappen en een boule omdat het de Belgische Kust dichterbij brengt, mijn natuurlijke habitat.

Ik reis licht dus heb niet meer bij dan een etuitje met een schouderriempje aan. Daar kan met veel REK- EN TREKWERK een gsm, identiteitskaart, treinticket en een dunne roman in. Twee stations verder, ik zit al helemaal in mijn boek, stapt een vrouw op. Ze ziet er tegen de zestig uit, een jonge man met haar gelaatstrekken vergezelt haar. Ze komen in de – op mij na – VOLSTREKT LEGE COUPÉ toch bij mij zitten, de jonge man tegenover me, zijn vermoedelijke moeder naast me. Ik kan het moeilijk uitleggen zonder – volstrekt ongewild – aan ‘fat shaming’ te doen, maar ze heeft ANDERHALVE PLAATS nodig, waardoor ik tegen het glas geplet word. Ik voel dat er iets SCHERP in haar jaszak zit, sleutels? Haar elleboog priemt in mijn rechterlong. Het voelt alsof mijn bekken gaat barsten. Omdat ze zich liet vallen en daarna nog wat UITDEINDE is het etuitje dat ik postbodegewijs op mijn zij draag onder haar bil meegetrokken en voel ik het riempje diagonaal snijden in mijn hals. Wanneer de conducteur komt, probeer ik voorzichtig mijn treinticket te nemen uit het VERZWOLGEN etuitje. Met luide stem verkondigt de vrouw tegen de conducteur en haar zoon: “C’EST QUAND MÊME UNE ATTITUDE ASOCIALE DE CES GENS QUI METTENT LEURS SACS SUR LE BANC.”

Ontvang meldingen omtrent reacties via mail
Ontvang een mail bij
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Sophietje
8 oktober 2023 23:31

Grappig, tegelijk triestig en pijnlijk, maar zo herkenbaar…maar toch vooral hilarisch, en dan heb ik het over jouw schrijfstijl 😉

© 2024 Jennifer Vrielinck | Alle rechten voorbehouden