Tradities

Ik hoop dat jullie neerzitten want ik heb zoveel op mijn bord dat ik een TRANSPALLET nodig heb om hem te verplaatsen. Werken in allerlei kleine projecten die dan samen een weekje vullen IS EEN ILLUSIE! Er komt altijd een VERGADERING of een HELE DAG in het VAARWATER van een ander project waardoor ik inkomen verlies en vooral TIJD. Ik moet mezelf klonen over vier provincies, twee adressen en vier (kleine) jobs en HET IS EEN BEETJE TE VEEL. 

Omdat deze tijd van het jaar schreeuwt om MAGIE EN SCHITTERING en veel KITSCH heb ik hier nogal wat verbouwingswerken te volbrengen alvorens het hier een winterwonderland wordt, een hoek is al aangepakt met een witte boom vol nepvogeltjes – made in china – in het bezit van twijfelachtige oogjes omdat de schilders van die oogjes niet en nooit zullen werken bij bijvoorbeeld Hummel, waarschijnlijk nooit en eigenlijk praktisch zeker NOOIT OFTE NOOIT, maar Robert de Bruce zei al; “It’s what you do with what you’ve got!”

En niet helemaal naast de kwestie maar toch een beetje: ik vond totaal onverwacht aan de andere kant van het land bij toeval voor 30 cent een echte Hummel en die is nu geschat op 275 euro dus het is nu ook niet alsof ik NIETS heb. Integendeel, ik vind het alleen niet altijd onmiddellijk. (Of binnen het eerste jaar.) Zo gaat dat dan ook weer. Ik ben wel netjes maar niet ordelijk. Bij voorbeeld: de kerstversiering, ik heb nu wel al een boom opgezet maar zoals elk jaar hang ik dan daar ENTHOUSIAST alle garneersel in, ontzettend veel garneersel, ik hang garneersel zoals iemand met het syndroom van Gilles de la Tourette vloekt, intens dwangmatig en zonder grenzen. En ik vind dan steevast, ELK JAAR OPNIEUW onderaan de doos: de lichtsnoer die ik er dan achteraf moet in hangen, tussen al dat breekbaar, fragiele spul. IK WEET HET! LICHTJES EERST! Maar als je elk jaar die lichtjes er het laatst in hangt dan haal je die er ook weer het eerst uit ELK JAAR en liggen die weer standaard onderaan die doos. ELK JAAR OPNIEUW! 

Misschien ben ik een beetje overspannen. Maar de oven begaf het en Kerst is over zeven dagen al en het is bij mij, ZOALS ELK JAAR!

Ontvang meldingen omtrent reacties via mail
Ontvang een mail bij
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
© 2024 Jennifer Vrielinck | Alle rechten voorbehouden