Te oud?

Laat het geweten zijn: WE WORDEN ALLEMAAL OUD, behalve als we daarvoor al sterven. Oud worden is een ZEGEN. Er zou meer nadruk moeten gelegd worden op laatbloeiers. Ik was afgelopen weekend op een boekenbeurs waar ik naar aanleiding van een schrijfwedstrijd waarvan ik de juryvoorzitter was, een kleine speech hield over het schrijverschap. Na afloop daarvan kwam een oudere dame me zeggen dat ze ook graag in haar leven een boek had geschreven maar dat het daar nu TE LAAT voor was. Ik vind dat raar.

Ze leeft nog, ze kan schrijven, wat is “te laat”? Toen ik haar dat zei, lachte ze het weg. “Nee, nee, nu ben ik te oud.” Laat eenieder die dit leest gerust gesteld zijn:  Schrijven is zoals wijn, dat verbetert met de jaren en je mag het evengoed in de kelder van je gedachten laten liggen. Diane Lane schreef het al in Under the Tuscan Sun: “Unthinkably good things can happen, even late in the game.” Hoop doet leven en zolang er leven is, is er hoop.

Ik zal straks nog wat verder schrijven aan mijn Magnum opus. Toegewijd en gepassioneerd maar met ruimte voor rijping.

Ontvang meldingen omtrent reacties via mail
Ontvang een mail bij
5 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Chantal Van Kerckhove
20 oktober 2023 16:34

Lieve Jennifer, het verhaal van die oudere dame klinkt me zo bekend in de oren … misschien moet ik mijn schroom echt eens opzij zetten en eraan beginnen … dank voor je inspirerende woorden. Niets dan liefs wens ik je! xxx

Huguette Damiaens
20 oktober 2023 18:50
Antwoord aan  Jennifer

Ouderdom : drijfzand dat naar beneden zuigt ? Is één persoon niet voldoende om tijdig te redden en je boven jezelf te trekken?
Dat doe jij, Jennifer…

Admin
21 oktober 2023 12:29

Inderdaad. Een mens is nooit te oud om met iets nieuw te beginnen. In mijn geval was het webdesign als jonge vijftiger. En kijk hoeveel deugd het doet om te zien dat jouw blog week na week gelezen wordt.

© 2024 Jennifer Vrielinck | Alle rechten voorbehouden