Herfst

Officieel is het HERFST! 23 September is voorbij en er is regen en al. Ik haalde de DECORATIE van zolder. We hebben gelabelde kisten: ‘Sinterklaas’, ‘Kerst’, ‘Driekoningen’, ‘Valentijn’, ‘Lente’, ‘Pasen’, ‘Zomer’, ‘Verjaardag’ en ‘HERFST’. Traditioneel en logisch natuurlijk staat de doos die we nodig hebben ACHTERAAN. Dat komt omdat – àls wij al een systeem hebben – dat dan een doorschuifsysteem is. Zolderladdertje uitschuiven, met de doos op het hoofd gestut met één arm naar boven omdat de andere arm het laddertje moet vasthouden en eenmaal de doos ter hoogte is van de zoldervloer, de doos naar binnen schuiven en snel weer naar beneden.

De doos met HERFSTSPUL dus. Sorteren wat het mooist is, dingen vergaan op oude zolders en kinderknutsels blijven niet heel. En dan Het DECOR bouwen. Het is een dynamisch decor. Het verandert nogal wat tijdens de weken dat het er staat. En ONDANKS het voornemen dat we van alles genoeg hebben en dat er ECHT niets meer bij kan, komt er elk jaar wel weer NIEUW spul bij. Eikelmannetjes, kastanje-beestjes, slingers van gedroogd herfstmateriaal, papier-maché heksen, kringloopvondsten etc… Het moet maar niet zo’n GEZELLIGE tijd zijn. Tijd van zelfgebakken koekjes, gestoofde peertjes, gedroogde appeltjes, kleipoppetjes IN en pompoensoep OP de kachel, dikke dekens, oude films, jeugdsentiment én DIKKE BOEKEN en PADDESTOELEN, ik was ze bijna vergeten, die gekke organismen met hoeden, nog gekker, groter en opzichtiger dan alle hoeden van Waregem Koerse samen. Maar ook van de Cellosonates van Bach en kaarslicht. WAT EEN LEVEN! Hoedanook, ik weet niet precies waarom ik dat hier allemaal schrijf, behalve om te zeggen: GENIET VAN DE HERFST!, het is het mooiste seizoen van het jaar.

Ontvang meldingen omtrent reacties via mail
Ontvang een mail bij
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Admin
25 september 2023 08:18

Ik associeer herfst ook altijd met Halloween, de jaarlijks terugkerende periode waarin alle horrorklassiekers opnieuw uitgezonden worden op TV.

© 2024 Jennifer Vrielinck | Alle rechten voorbehouden