Goede voornemens

Elk nieuw jaar: Opruimen, spullen wegdoen, ruimte, lichtheid, simpel leven. Een houten tafel en wat kruiden op de kasten. Plastiekloos en kitschloos leven. Maar ter verdediging; We maken die goede voornemens in de OVERVLOED van KERSTKITSCH. Wanneer we die troep net opgeruimd hebben, genieten we een halve dag van de vrijgekomen ruimte, zullen we al eens geneigd zijn om een smoezelige muur in het ongenadige januari licht te herwitten of een kastje sober te restaureren. Maar al snel ontaardt het alweer in decoreren in elk kleur van het ZICHTBARE LICHTSPECTRUM. Zo gaat dat wanneer je in je vrije tijd (= alle tijd die je eigenlijk moet spenderen aan prioritaire zaken maar je concentratievermogen dwingt je onverwacht andere zaken te doen zoals een kastje vol granaatappels verven in het midden van je puinhoop) een zelfverklaarde schatzoeker op vlooienmarkten en EXTRAORDINAIRE PRUTSER bent, nooit te verlegen om telkens nieuwe creatieve projecten te beginnen.

Van restaureren tot landschappen in okkernoten boetseren. Meubels beschilderen tot decors bouwen. 

Niets, NIETS in ons huis wordt weggegooid zonder dat alle hergebruikmogelijkheden zijn uitgebuit. Deze unieke achtergrond zorgt natuurlijk voor een overheersende, luide en duidelijke MAXIMALISTISCHE inrichting vol dramatische, eigenzinnige en anarchistische elementen die zich over de laatste dertien jaar hier verzameld hebben. Ik zit hier nog even in mijn kerstbos en geniet van kleur en schittering, hoezo winter, een kleurloze tijd?

Ontvang meldingen omtrent reacties via mail
Ontvang een mail bij
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
JC
28 december 2023 19:08

Overheerlijke tekst … Ik denk dat jij heel veel talent hebt, geen prutser of zo.

30 december 2023 11:09
Antwoord aan  JC

Dankjewel. ‘Prutser’ zie ik als mijn geuzennaam. 😉

Stien
29 december 2023 09:59

Ik denk vaak aan jouw woorden en jouw visie op “maximalisme” als ik rondkijk in mijn rommeltjeshuis en de moed me in de schoenen zakt omdat ik soms toch lichtjes overprikkeld raak van de kleuren- en spullenexplosie. Soms snack ik toch naar de visuele rust van minimalisme maar dan weet ik ook weer dat dat echt niet bij mij past. Hier ook altijd te veel projectjes, plannetjes, creatieve uitspattingen van zowel mij als de kinderen. Jij leert het me omarmen in plaats van verachten. Het is een stijl, een levenswijze, een visie. Geen gebrek. Merci Jennifer, ik wens je een mooi jaar, met veel kleur en creativiteit, ideeën en echtheid.

30 december 2023 10:47
Antwoord aan  Stien

Dankjewel Stien! Leeg huis, leeg leven moet je maar denken. 😉 Ook voor jou een heel fijn jaar met veel kleur en creativiteit en gezelligheid. 🩷

© 2024 Jennifer Vrielinck | Alle rechten voorbehouden