Droomkeuken

Heb jij een droomkeuken?
Ik heb er een stuk of twaalf en ik hoop ze op een dag eens allemaal samen te puzzelen (ik ben daar goed in, in dingen SAMEN PUZZELEN) die twaalf keukens puzzelen dus in de ruimte die de afgelopen dertien jaar onze VOORLOPIGE keuken genoemd werd. Op MIRACULEUZE wijze, liefst. Mijn echtgenoot heeft maar één droomkeuken. Een opgeruimde. (Liefst wit en als dat te saai zou zijn, kan ‘gebroken wit’ ook nog) Terwijl ik van kleuren nogal “MacKenzie-Child” ben. (Google maar) ALLES VIND IK MOOI! Ik ging eerst schrijven: ALLES WIL IK!

Maar a. dat is zeer gulzig en b. waar zet een mens het allemaal? Ik gooi ook nooit iets weg, zelfs geen gesneuveld servies, zie maar alle mozaïek waartussen we wonen.
We zijn er nog niet uit om een heel klein voorsmaakje te geven in deze o zo gezellige aanloop naar de winter (help het gaat alweer veel te snel) hierbij een foto van mijn KOOKSTOOFJE. Ik zou liever zes maanden nazomer-herfst hebben. Maar om terug te komen naar mijn punt: ik hou van een keuken met volgende ingrediënten:

  • nostalgie
  • kleur
  • plaats voor gedroogde bloemen, groenten en fruit
  • veel kastjes die niet bij elkaar passen (geen tandartspraktijk- of apotheker- vibes in de keuken want daar krijg ik dan stress van)
  • humor, FANTASIE en creativiteit want dat proef je in het eten dat er gemaakt wordt.
  • traditie en oude technieken zijn obligatorisch, net zoals oude spullen.

En eigenlijk vind ik improvisatiekoken het toppunt van Leven, ja, inderdaad leven mét een HOOFDLETTER. Want geef toe, wat is er fundamenteler dan je geliefden van voedsel voorzien en van warmte én sloten thee want THEE helpt, niet bij alles maar bij veel.

Ontvang meldingen omtrent reacties via mail
Ontvang een mail bij
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Angelique
13 november 2023 19:16

Ook mijn droom keuken en een vleugje romantiek en veel passie voor de lekkernijen x

Willy Devriendt
22 november 2023 23:58

Ik heb geen keuken die is eigenlijk van mijn vrouw. De kookplaats is sober een beetje grijs, maar mijn vrouw tovert daar de heerlijkste gerechten. Ik hou zielsveel van mijn vrouw. 💖

© 2024 Jennifer Vrielinck | Alle rechten voorbehouden